fbpx

uitblinken door jezelf te zijn

Indy*

PIB m.b.v. paarden Indy

Bewust samenwerken met de natuur

Indy heeft het thema ‘bewust samenwerken met de natuur’ een geheel nieuwe richting gegeven. Zij bracht o.a. bewustwording over de gevaren van de esdoorn, maar leidde mij ook naar een geheel nieuwe weg van bewustzijn.

Haar plotse overlijden bracht vragen over hoe ik bewust kan samenwerken met de natuur die ons omringt? Welke keuzes en mogelijkheden er zijn en nodigde mij uit om verder te kijken dan de angst voor het onbekende.

Tevens mijn leraar op gebied van leven na de dood.

Indy kwam in 2018 bij ons in de kudde. Jong, onbevangen, vrolijk en vooral vreselijk lief. Een eenhoorn in levende lijve. Inmiddels heeft zij haar fysieke vorm verlaten en leeft zij voort ‘in spirit’ 🦄


Het verhaal …

In november 2018 overleed onze lieve Indy* aan de gevolgen van een esdoorn vergiftiging. Van een gezond, vrolijk, heerlijk onbevangen paard, was ze van de één op de andere dag doodziek en overleed in minder dan 48 uur.

Zelfs na de gebeurtenis met Indy wist ik veel te weinig af van de gevaren van de esdoorn voor paarden, de kans op een esdoornvergiftiging en welke maatregelen we konden treffen om onze overige kuddeleden veilig te houden.

Het onderzoek dat volgde naar de gevaren van de esdoorn, risicofactoren en een esdoornvergiftiging, brachten meer helderheid. Vooral ook over wat we WEL konden doen. Je kunt hier meer over vinden in de mini gids over ‘esdoorn educatie‘.