fbpx

PIB – het proces van innerlijke bewustwording, wat alles veranderde

Zolang ik me kon herinneren, had ik het gevoel gehad ‘niet op m’n plek te zijn’. Overal voelde ik me ‘anders’. Ik vond m’n draai niet, voelde me niet happy, leefde op de automatische piloot, bouwde meer en meer spanning op en had geen idee hoe het eigenlijk voelde om écht gelukkig te zijn.

De zoektocht naar dat geluk lag jarenlang buiten mezelf. Van het veranderen van m’n interieur of gardeorde tot het volledig omgooien van mijn werk. Ik verruilde het onderwijs voor een kantoorbaan, keerde na een aantal jaren terug naar het onderwijs en vond gewoonweg niet wat ik zocht. ‘Is dit het dan?! Serieus?!’

Opgebrand en totaal overprikkeld verliet ik de ‘gangbare paden’ en sloeg een nieuwe weg in; MIJN WEG.

Omringd door de paarden en de natuur kwam ik terug in contact met mezelf en mijn intuïtie

Dit leidde me naar de paarden, waardoor in 2014 mijn Proces van innerlijke bewustwording (PIB en paarden) in een stroomversnelling kwam.

Het hernieuwde contact met mezelf maakte fundamentele veranderingen mogelijk. Angsten en paniekaanvallen voeren niet langer de boventoon en ik maakte kennis met een gevoel van veiligheid, vrijheid & verbondenheid.

Er ontstond RUIMTE.

Ruimte om te leren, om te groeien en om te (her)ontdekken waarvan ik écht blij word en waarin ik uitblink door mezelf te zijn

Waar anderen van jongs af aan weten dat ‘paarden helemaal hun ding is’, kwam ik daar op m’n 25e achter. Ik (her)ontdekte hoe bevrijdend leren, groeien en ontwikkelen kan zijn en hoe ik ‘de juf’ in mij, kan integreren in de samenwerking tussen mens, dier en de natuur.”

Volledig autodidact op gebied van paarden, voeding & huisvesting, heb ik m’n eigen paradijs gecreëerd, waarbij een bewuste samenwerking met de paarden en de natuur een centrale rol heeft gekregen.


bewustwording bleek mijn sleutel naar geluk


Lange tijd was ik op zoek naar het geluk buiten mezelf. Ik dacht dat er iets mis met me was, omdat ik dat geluksgevoel gewoon niet voelde. Soms een moment, maar ik kon het nooit écht ‘pakken’.

Totdat ik me er bewust van werd dat ik me een leven lang geïdentificeerd had met 1001 ‘dingen’ die helemaal niet ‘van mij’ waren?!

Andere keuzes maken, MIJN weg en hart volgen, (aangeleerde) patronen en overtuigingen ‘loslaten’, me ontdoen van allerlei labels en re-connecten met MIJ.

Inmiddels geniet ik IEDERE DAG, waardeer wat er IS en ben intens DANKBAAR voor de rijkdom die mijn leven kleurt. Een prachtige kudde paarden, Zenja die van iedere dag een feestje maakt en een gevoel van GELUK, dat van binnenuit komt.

Een gevoel dat niet afhankelijk is van externe factoren, overeind blijft, ook in minder fijne situaties.